Kiropraktorklinik i Vasastan
Legitimerade kiropraktorers riksförbund
Kiropraktorerna behandlar ryggproblem.

Utbildning

Alla kiropraktorer anslutna till Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR) är akademiskt utbildade i utlandet. Idag finns det ca 170 utlandsutbildade legitimerade kiropraktorer i Sverige. Studierna tar 5 år och inkluderar grundmedicinska ämnen och kiropraktik. Efter examen genomförs en obligatorisk assistenttjänstgöring på 12 månader, därefter kan man söka om legitimation hos socialstyrelsen. I Europa finns det i dag 4 skolor som uppfyller kraven från ECCE, de europeiska kiropraktorernas kontroll instans. Dessa skolor ligger i Danmark, Wales, England och Frankrike. Vill du utbilda dig till kiropraktor ger en utlandsutbildning dig bland annat:

  • Akademisk internationell examen
  • Anslutning till internationellt starka organisationer som ECU, European Chiropractic Union och WFC, World Federation of Chiropractic.

Detta kan inte erhållas från de Svenska utbildningarna då de klassas som undermåliga och inte klassas som högskola enligt högskoleverket samt att de inte är godkända av ECCE, European Council of Chiropractic Education.